1. Det er ikke nok blot at få lavet et skøde

Mange boligkøbere er af den opfattelse, at et skøde er det vigtigste i en bolighandel og at der grundlæggende ikke er behov for yderligere køberrådgivning, særligt hvis ejendomsmægleren har forklaret indholdet i købsaftalen. Skødet er dog blot en offentlig registrering af ejerskiftet i tingbogen, ved domstolene. Skødet sikrer således kun købers ejerskab i relation til ejendommen, men ændrer ikke på de vilkår der allerede er aftalt i købsaftalen. Derfor giver et skøde ingen sikkerhed for at ejendomshandlens juridiske grundlag, er i orden. Endvidere optimerer skødet ikke handelsvilkårene for køber på nogen måde i forhold til købsaftalen. Selve aftalen mellem køber og sælger reguleres via købsaftalen og ikke skødet. Det er derfor vigtigt, at man som boligkøber finder en professionel rådgiver som kan sikre at købsaftalen optimerer handelsvilkårene og købers juridiske rettigheder mest muligt, før handlen bliver bindende - og inden der laves skøde.

2. Ejendomsmæglerens rolle

Hvis du er ved at købe bolig via en ejendomsmægler er det vigtigt at slå fast, at ejendomsmægleren udelukkende er ”sælgers mand”. Ejendomsmægleren er forpligtet til at varetage sælgers interesser bedst muligt ved at sælge ejendommen til den højest mulige salgspris. Som boligkøber kan du således ikke forvente uvildig rådgivning af ejendomsmægleren. Det er derfor afgørende, at du får uvildig køberrådgivning til kontrol af købsaftalen og dens bilag for ”virus” og ubehagelige overraskelser, for at sikre at ejendommens eventuelle problemstillinger bliver belyst fuldstændigt, set fra en boligkøbers perspektiv.

3. Få indsat et rådgiverforbehold i købsaftalen - inden du skriver under

Hvis du underskriver købsaftalen, med forbehold for din rådgivers godkendelse af handlen, sikres du som køber nogle fordele i en handel, der ellers er udformet på baggrund af sælgers interesser. Når køber og sælger har underskrevet en købsaftale med et rådgiverforbehold, sikrer du dig som køber både at boligen er reserveret til dig og også at du som køber kan træde tilbage fra handlen (uden at det koster noget), såfremt din rådgiver påviser ubehagelige overraskelser i sagens dokumenter. Viser der sig at være ubehagelige overraskelser i sagens dokumenter, har du med et rådgiverforbehold endvidere sikret dig mulighed for, at forhandle et nedslag i prisen overfor sælger, såfremt du ikke ønsker at fortryde handlen. Har du ikke et rådgiverforbehold i din købsaftale og du mod forventning fortryder handlen efter at du har underskrevet købsaftalen, vil du kun kunne komme ud af handlen ved at betale en klækkelig erstatning til sælger senest 6 dage efter handlens indgåelse, jf. den lovpligtige fortrydelsesfrist. Almindeligvis er det ikke noget problem at få indføjet et rådgiverforbehold i købsaftalen og det kan formuleres således: ”Købers underskrift er betinget af, at købers rådgiver kan godkende handlen i sin helhed”.

e-skøde yder professionel rådgivning til boligkøbere

Hos e-skøde er vi specialiseret i at rådgive boligkøbere og lave skøder – vi laver ikke andet. Hvis du bestiller rådgivning hos e-skøde kontrollerer vi din købsaftale med alle tilhørende dokumenter der vedrører ejendommen. Herefter gennemgår vi boligkøbets eventuelle problemstillinger sammen med dig og træffer aftale om hvorvidt vi i samarbejde med dig, skal præsentere sælger for ændringer til købsaftalen med henblik på at gøre købsaftalen så fordelagtig som muligt for dig som køber. Såfremt det er dit ansvar som køber, at sørge for at der udarbejdes skøde kan vi også hjælpe dig med det, idet vi tilbyder skødeskrivning som en tillægsydelse til vores Rådgiverpakke for kun kr. 950,00 inkl. moms.